ZeilClub Kurenpolder

View Original

ZCK bestaat 50 jaar! Lustrumfeest groot succes

In 1974 werd ZCK opgericht door Henk de Jong Sr die samen met andere ouders voor hun kinderen een eerste serie Cadetten bouwde. Het hele verhaal is lezenswaardig en hier te vinden. Terug naar 2024, het jaar waarin we 50 jaar bestaan! Nog steeds aan de Kurenpolderplas. Samen met oude bekenden en nieuwe gezichten vierden we dit lustrum op zaterdag 29 juni. Het was prachtig.

ZCK Lustrumcup

Een bonte mix aan aanmeldingen zorgde voor een leuk veld voor de ZCK Lustrumcup. Optimisten varierend van net begonnen CWO-zeilers tot doorgewinterde zeilertjes uit het regionaal talententeam. Een RS Feva van de meiden van ZCK die zo lekker aan het trainen zijn momenteel. Een glimp van de voormalige grote Splash-groep die we paar jaar hadden en natuurlijk de befaamde ZCK Laser Masters. Een mooie verzameling op het water.

Met de hoeveelheid wind (lees: amper) gingen we later het water op en hebben we maar anderhalf potje kunnen zeilen. Het mocht de pret niet drukken, want waterplezier genoeg! Vrijwilligers op het water waren vertrouwde gezichten zoals een Arjen, Miriam en David en achter de bar vertrouwd publiek als Dafne, Eveline en Albert. Dit naast de andere vrijwilligers die je kan verwachten op de diverse posten. Als er al sprake was van een klassement door de matige wind dan waren dit de winnaars: Klaas (Laser), Maas (Opti’s), Liesbeth (Splash), Maxime/Yade (RS Feva). Noemenswaardig zijn de absolute beginners Lanvin en Levoy die na 3 lesjes CWO in het midden van het Optiveld eindigden! Knap.

Watersportverbond op visite en ZCK museum

De huidige voorzitter, Johan Kaasjager, hield een lustrumspeech en introduceerde een speciale gast: Anouschka Wodrada, secretaris van het Watersportverbond. Zij verhaalde de historie van ZCK en banden met het Watersportverbond en wedstrijdzeilend Nederland. Tenslotte bood ze ons een prachtige tegel aan. Na een dankwoordje van Johan konden we beginnen met de barbecue en voor de kenners van ZCK is dit altijd goed voor elkaar show!

Debbie zorgde voor een verrassing door met een compleet ZCK museum aan te komen. Voor wie wilde grasduinen in 50 jaar foto’s, prijzen en een textielwand van alle ZCK trips in het verleden was er een hele hoek ingericht. Geweldig werk, Debbie! Verder regelde Edith een Optimist zeil om voor ieder die wil een lustrumboodschap achter te laten. Nog niet je naam en bericht erop gezet? Dit kan nog het hele lustrumjaar voor hij boven de bar gehangen wordt.

Zomer 2024 een en al regen: bleef het droog?

De barbecue was wederom een grote gezelligheid met veel bekenden uit recente jaren, maar meer nog van lang geleden. Van de zussen Snieders tot Atse Blei tot generaties Familie Anink en nog vele andere jonge en oudere ZCK Legends. Een feest der herkenning! Geen wind, veel zon en… een fikse stortbui aan het eind van de barbecue die met een kwartier ook weer over was. Goed getroffen!

We kijken terug op een feestelijk lustrum en op naar het 60 jarig bestaan en verder. Hier onder enkele sfeerimpressies van Jasper Leunk. Voor leden en andere ‘close friends’ van ZCK is een link beschikbaar met het hele album. Te verkrijgen via de ZCK Whatsappgroep of via via.